Inner Support

Outdoor Life Coaching

Over de Lifecoach

 


Mijn naam is Hans Nijboer, ik ben vader van 4 kinderen en baasje van hond Diesel. 

Sinds 1992 ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik in mijn zoektocht naar wat het best bij mij past, verschillende bedrijven (mede)opgericht. 
Van pizzabezorgdienst tot klussenbedrijf en sieradenimport- en productiebedrijf. 

Dit gaf mij de ervaring dat er heel veel mogelijk is als je de beslissing neemt om ergens voor te gaan. Toch ontbrak bij mij over het algemeen de echte ‘bezieling’ in mijn werk en mijn privéleven. Ik deed wat er moest gebeuren maar de echte voldoening bleef uit. Mijn motivatie was altijd om te zorgen dat er geld binnenkwam en een veilige basis te creëren voor mij en mijn gezin. Kortom ik deed de dingen die ik deed grotendeels vanuit wat ik dacht wat een ander nodig had en hoe ik daarin dienstbaar kon zijn.

Dit veranderde toen ik een aantal jaren geleden het besluit nam om iets te gaan doen waar IK enthousiasme voor voelde. Ik heb me ingeschreven voor een studie Outdoor Life Coaching.

Mensen begeleiden om hun eigen weg te ontdekken en hiernaar te gaan leven en dit buiten, in en met de natuur te kunnen doen is iets wat ik een van de leukste en fijnste dingen vind om te doen. 

Dat je eigen natuurlijke weg volgen iets is wat een hoop overhoop kan gooien in je oude vertrouwde leventje, heb ik aan den lijve ondervonden. Ik ben gescheiden en heb afscheid genomen van de bedrijven waar ik mede-eigenaar van was.

Ondanks alle pijn heb ik nog steeds geen spijt van mijn beslissing om voor mezelf te kiezen.

Ik ervaar nu zoveel meer rust en vrijheid waardoor ik beter voor mezelf kan opkomen, bewustere keuzes maak, meer zelfvertrouwen heb en met meer gevoel en passie kan liefhebben, werken, ontspannen en spelen. 
Natuurlijk heb ook ik mijn mindere dagen en val ik ook terug in oude gewoontes en patronen, maar ik kom er steeds sneller weer uit nu ik me ervan bewust ben dat een rotgevoel vaak voorkomt uit gedachten die ik niet meer hoef te geloven. Ik kan steeds bewuster mijn gedachten kiezen waardoor ik eerder bewondering voel voor alles wat er op mijn pad komt dan veroordeling. En dat voelt zoooooveel beter!


Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om hun leven in eigen hand te nemen door een nieuwe, kracht gevende manier van denken aan te leren waardoor ze enthousiasme en energie krijgen om te manifesteren wat ze zelf willen. 

“When you change the way you look at things, the things you look at change” (Wayne Dyer)  


Wat mij speciaal maakt:

Ik hou enorm van metaforen die de natuur of je omgeving je kan laten zien en gebruik dit graag tijdens het coachen. Dit helpt erg om problemen van een andere kant te bekijken en beelden blijven ook beter hangen dan woorden.

Vooral buiten vind ik de schoonheid en de samenhang van alles wat er is. Die samenhang zet ik met liefde in om de ongelofelijke kracht en potentie van mijn cliënten te laten zien en ervaren. Mijn overtuiging is dat al het moois wat buiten ons te vinden is, zich ook binnenin ons bevind omdat we er onderdeel van uitmaken.

Humor is mijn hulpkracht om te relativeren en het werkt bevrijdend om af en toe eens heerlijk om jezelf te kunnen lachen.

Ik krijg vlekken op de raarste plekken van het woord “moeten” en help graag om dit woord te leren vervangen door “willen” of “kiezen”. Ik kan er zelf niet tegen als iemand mij iets oplegt of wanneer ik het gevoel heb dat ik iets moet doen omdat iemand anders dat van mij verwacht.

Spelen met woorden en woordgrappen zijn mijn hobby (al worden mijn kinderen er vaak moe van). Er zit vaak een dubbele betekenis in een woord en ik hou ervan om hiermee te spelen. Een bekend voorbeeld is het woord “ontwikkelen”, wat ook kan betekenen: ergens de ingewikkeldheid vanaf halen of zichtbaar maken wat al aanwezig is (de wikkel er vanaf halen).  

Iedere keer wanneer ik zie wat er binnen een korte tijd voor moois kan gebeuren met een cliënt als we buiten letterlijk en figuurlijk stappen zetten in de richting van zijn of haar verlangen, ben ik telkens weer geraakt door verwondering en dankbaarheid.

Naast mijzelf werkt de natuur ook mee aan het bewust worden van je ware verlangens en alles wat dat in de weg staat. 

Als je het gevoel hebt dat je vaak buiten jezelf bent neem ik je graag mee naar buiten om jezelf te kunnen zijn.    


Als je me zou kennen zou je weten dat ik

–    graag buiten en in de natuur ben
–    houd van motorrijden
–    een rustig karakter heb
     houd van koken 
     graag mensen help
     graag filosofeer over het leven 
     gek ben op mijn kinderen en niet zo goed ben in nee zeggen tegen ze
     houd van spelen met taal
     oog heb voor kleine dingen
     het leuk vind om te tennissen
     het fijn vind om af en toe alleen te zijn
     moeilijk kan kiezen
     drummen leuk vind
–     iets meer zelfdiscipline zou willen hebben
–     graag eigen baas ben  


Wil jij graag de regie over jouw leven pakken?

Neem dan snel contact met mij op om een gratis ‘proef’ sessie van 60 minuten in de natuur rondom Pijnacker in te plannen en te ontdekken of het smaakt naar meer.  


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn